Tussendoor en lunch

Tussendoortje en lunch:
Het belang van gezonde voeding en bewegen is voor iedereen duidelijk. Iedere morgen is er pauze voor de groepen 1 t/m 8. De kinderen kunnen 10 minuten voorafgaande aan deze pauze meegebracht fruit of brood in de klas opeten en meegebracht drinken (sap, zuivelproduct of ranja) opdrinken.
Aan u vragen wij om uw kind een gezond (fruit of groente) tussendoortje mee te geven. Ook mogen de kinderen wat te drinken meenemen (zuivel of niet koolzuurhoudend drank).

Tip: Geef een leuk flesje, mooie drinkbeker of bidon mee. En maak het water hip met bijvoorbeeld een blaadje munt of een plakje sinaasappel, citroen of limoen erin. Ook een thermosbeker thee (zonder suiker) is lekker. Let op dat het niet te heet is. En een beker melk is geschikt

We stimuleren de meegekregen lunch op te eten. Mocht een kind het echt niet (meer) lusten dan geven we dit weer mee naar huis, zodat u kunt zien wat uw kind op school gegeten heeft. Om de hoeveelheid afval zoveel mogelijk te beperken willen wij u vragen geen extra plastic zakjes om fruit, brood e.d. te doen en drinken in een herbruikbare beker mee te geven. Mocht u uw kind een pakje drinken mee willen geven dan geven wij het lege pakje in de broodtrommel weer mee naar huis. De school beschikt over een koelkast voor zuiveldrank.

Wij zien graag een gezonde lunch.

Tips van de GGD hiervoor:
Een gezonde lunchtrommel bevat: brood (bij voorkeur volkoren), krentenbol, rauwkost en/of fruit. Geen koek, snoep of chips; dit brengt de kinderen in de verleiding hun brood niet (helemaal) op te eten. Advies voor beleg: magere vleeswaren (zoals kipfilet, ham, rookvlees), kaas met sla, tomaat of
komkommer, sandwichspread of groentespread. Zoet beleg: jam, honing, vruchtenhagel, appelstroop en gestampte muisjes zijn beter dan pindakaas, chocoladehagelslag of chocoladepasta. Geef geen snel bederfelijke vleeswaren zoals rosbief, fricandeau of filet americain mee. Wist u dat in pakjes sap heel veel suiker zit? Wel 7 suikerklontjes. Ook in frisdrank, diksap of aanmaaklimonade zit veel suiker. Daarom zijn deze drankjes niet zo geschikt om mee te geven naar school. Wat dan wel? Een (herbruikbaar) flesje water is het makkelijkste en gezondste om mee te geven. Zeker als je kind op school deze bij kan vullen bij een kraan of tappunt. Was het flesje wel elke dag af.