Gezins- en jongerencoach

Voor hulp of vragen bij opvoeden en opgroeien 
Iedereen heeft wel eens vragen over opvoeden en opgroeien. Soms vindt u het antwoord bij de mensen om u heen. En soms wilt u uw vraag stellen aan een deskundige. U kunt dan terecht bij de gezins- en jongerencoaches van ZoSomeren ( www.zosomeren.nl ).

 
Deze jeugdprofessionals zijn er voor kleine en grote vragen van ouders en jongeren. En hebben zij niet meteen een antwoord, dan helpen zij u verder op weg met informatie, adviezen of begeleiding. Het uitgangspunt is altijd wat u zelf wilt en kunt. Als daarbij extra professionele hulp nodig is, kan de gezins- en jongerencoach die voor u inschakelen.

Hoe helpen de gezins- en  jongerencoaches u?
Er zijn verschillende manieren waarop de gezins- en jongerencoach u helpt:

  • Een telefonisch gesprek met direct antwoord op uw vraag of doorverwijzing naar de juiste plaats.
  • Een gesprek op een locatie bij u in de buurt of op bezoek bij u thuis om de vraag helder te krijgen en gerichte tips waarmee u aan de slag kunt.
  • Een cyclus van een aantal gesprekken waarin u zelf stap voor stap aan de slag gaat.  We Zij werken onder meer met de methodiek positief opvoeden. Deze methodiek richt zich op het versterken van de band tussen ouders en kinderen, het bevorderen van wenselijk gedrag, het aanleren van nieuwe vaardigheden bij kinderen en het leren omgaan met ongewenst en storend gedrag van kinderen.
  • Heeft u een grotere hulpvraag, dan maakt u samen met de gezins- en  jongerencoach een plan. Daarbij kijken we jullie gezamenlijk naar wat u zelf kunt, eventueel met hulp van familie, buren of vrienden, en waar u extra hulp bij nodig heeft.
  • Heeft u langdurige gespecialiseerde hulp nodig, dan kunnen kan de  gezins- en  jongerencoach es de juiste hulp voor u inschakelen.

Waar vindt u de gezins- en  jongerencoaches?
U vindt de gezins- en jongerencoaches bij u in de buurt. Zij zijn werkzaam binnen het gemeentehuis in Someren en alle gezins- en jongerencoaches staan op de website van ZOsomeren. 
Ze zijn gekoppeld verbonden aan:

  • Het consultatiebureau
  • Huisartsen
  • Basisscholen en middelbaar voortgezet onderwijs
  • Peuterspeelzalen en kinderdagverblijven

Aan onze school is verbonden:

Ilona van Raak
ilona.vanraak@ooastensomeren.nl
06-36580604
Werkdagen maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

Mail Ilona van Raak Naar website ZoSomeren