Welkom op de site van groep 1-2!

2 september 2019

Wat fijn dat u een kijkje komt nemen op onze site. Hier vindt u informatie over groep 1-2. Zo kunt u precies lezen wat handig is om te weten in groep 1-2.

Het halen en brengen van de kinderen:

Onze schooltijden zijn maandag, dinsdag en donderdag van 8:30 uur tot 14.45 uur en op woensdag en vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.  ’s Morgens gaat de zoemer 10 min voor aanvang van de school. De kinderen mogen met de ouders rustig binnen komen. Wij willen u vragen om het afscheid niet te lang te laten duren. Bij regen mogen de kinderen meteen naar binnen. Aan het einde van de middag komen de kinderen samen met de leerkracht naar buiten. Bij het zien van ouders/oppas of buitenschoolse opvang lopen kinderen hiernaar toe. Zien de kinderen deze niet, dan blijven ze bij de leerkracht wachten.

Inloop:
Op dinsdag- woensdag en donderdagochtend starten wij altijd met een inloop. Er liggen dan verschillende werkjes klaar op tafel. De kinderen mogen samen met u bepalen welk werkje ze gaan maken (mits er geen foto’s bij bepaalde werkjes liggen). Het doel van deze inloop is: dat kinderen zelfstandig leren werken, waarbij de leerkracht ondertussen in een kleine kring kan werken.

De kinderen hebben een eigen kapstok:
Alle kinderen hebben een eigen kapstok, herkenbaar aan hun eigen naam en sticker. Hier wordt de jas en tas aan gehangen. In de winter is het gemakkelijk voor de kinderen wanneer de handschoenen aan een touwtje door de jas zitten.

Fruit eten:
Halverwege de ochtend eten we in de klas samen het fruit op dat de kinderen van thuis meenemen. Deze mag het kind ’s ochtends in de daarvoor bestemde roze bak leggen. Het is makkelijk wanneer u niet te veel meegeeft, het fruit/bakje voorzien is van naam en het fruit al geschild is wanneer dit nodig is. De kinderen mogen altijd water drinken in de klas, maar ze mogen ook van thuis drinken meenemen. Zet in dit geval de beker in de daarvoor bestemde bak op de kast.

Continurooster:
Op ’t Rendal werken we met een continurooster. Dit betekent dat alle kinderen tussen de middag overblijven en het meegebrachte lunchpakketje opeten. De drinkbeker mag ’s ochtends in de daarvoor bestemde bak gezet worden. Deze wordt in de koelkast bewaard. De boterhammen mogen in de tas blijven. De kinderen in de kleuterklas lunchen van 12.00 uur tot 12.30 uur in het eigen klaslokaal met de juf. Na de lunch gaan de kinderen onder begeleiding buiten spelen tot 13.15 uur.

Verjaardagen:
In overleg met ouders wordt een moment afgesproken om de verjaardag in de klas te vieren. Tenzij anders is afgesproken zal dit in de ochtend meteen om 8.30 uur zijn. De ouders van de jarige zijn van harte welkom om mee feest te vieren.
We werken op school met een snoeppot. De jarige kiest 2 potten waaruit de kinderen een traktatie mogen kiezen. U hoeft zelf dus niet voor een traktatie te zorgen.

Plannen op het planbord:
Kinderen uit groep 1-2 krijgen iedere week taakjes die zij moeten maken. Voor groep 1 zijn dat 2 taakjes en voor groep 2 zijn dat 3 taakjes. Op maandag plannen we deze taakjes in voor de rest van de week. Dit doen we door gekleurde magneetjes te plaatsen op het planbord. Deze kleuren komen overeen met de kleuren van de dagen op het bord van Schatkist. Zo weten de kinderen op maandag al wanneer ze die week aan een taak gaan werken en op welke momenten zij vrij kunnen kiezen.

Thematisch werken:
Wij werken aan de hand van thema’s. Via Schoolpoort houden wij u op de hoogte waar we mee bezig zijn. Dit wordt per thema bijgehouden. Mocht u thuis spullen hebben over het thema dan mogen deze meegegeven worden. Graag voorzien van naam.

Gymschoenen:
Onze school beschikt over een speelzaal en een gymzaal waar we heerlijk spelen en echte gymlessen hebben. Als het regent maken we hier ook gebruik van. Wij willen u vragen om uw kind hiervoor gymschoenen mee te geven. Het liefst schoenen met elastiek of klittenband, zodat zij deze zelf aan kunnen trekken. De gymschoenen worden verzameld in een bak die staat in de klas.

Terug naar overzicht